Kiutalás…

-Szia! Mennék hétvégén wellnessezni, és azt mondta a férjem, hogy ha megjön a pénz a számlára, akkor abból mehetek. Intézed?
– Szia! Milyen pénzre gondolsz?
– Azt pontosan nem tudom, de azt mondta az én édesem, hogy kértél az adóhivataltól valami pénzt, és az pont elég lesz erre a hétvégére. Már foglaltam is, már csak az kéne, hogy át is utaljam.
– Aha, még mindig nem pontosan értem a férjed cégének mi köze a privát pihenésetekhez, de nagyon nem is izgat fel ez a része, már csupán arra próbálok rájönni, hogy mit vársz tőlem?
– Hát, hogy mondd meg mikor tudom kiutalni ezt a céges számláról, mert csak akkor tudunk menni, ha ez megjön, mert most valami nagyobb árura költötte el a pénzt az én drágám!
– Gondolkodtam kicsit, de amire gondolhatott – mentalista és gondolatolvasó képzést már nézegetem – az egyetlen összeg lehet, amint a NAV-tól vár a cég, az pedig az áfa visszatérítés. Te is erre gondolsz?
– Naná! Úgy fél milla körül lesz, azt mondta!
– Nagyságrendileg…. és ez kellene a wellness-be?
– Igen! Végül is elég, ha pénteken kiutalom, addigra megoldod?
– Van ezzel némi probléma, tudod a péntekkel…
– Mégis mi lenne? Utána szombat, és már húzunk is el a kastélyszállóba!
– Jó pihenést, csak keríts rá máshonnan lóvét, mert ad 1. ez a cég pénze, és kevéssé használható privát nyaralásra, ad 2. addig biza ez be nem fut a számlátokra!
– Dehogyisnem! ÉN aztán kurvára elmegyek erre a hétvégére, mert végre kettesben lehetünk, a nyüves céges problémák nélkül. Kell az a pénz! Hívd fel az atyaúristent is a NAV-nál, hogy utalják azonnal, hát az a miénk!
– Pontosítsunk jó? Az a cég pénze, a cég a tiétek. De felőlem nem kell szőrszálat hasogatni, a lényege a kiutalásnak, hogy mivel megbízható adózók vagytok, így 30 nap a kiutalási határidő. Na most ugye 20-án süvített be a bevallás az adóhivatalhoz, amiben ezt a lóvét visszakértük. Ma 28-a van… Ebből pöpecül kiszámolhatod, hogy még csak 8 nap telt el! Csupán 22 napot kell már csak várnod.
– Na én sem ma kezdtem! Ha nekem van egy határidőm, hogy befizessek egy csekket, akkor senki sem tiltja, hogy hamarabb kifizessem! Hát a NAV-nak sem tiltotta meg senki!
– Nem, nem tiltotta meg, de ők nagyon kényesen ügyelnek a határidőkre, hogy még véletlenül se tévesszék el, így napra pontosan ki fogják várni a 30 napot.
– Ez szemétség! Ilyen nincs! Hívd fel őket, hogy most vészhelyzet van, és csődbe megy a cég, ha nem fizetnek! Ez mindig beválik, én is szoktam így a nagyobb vevőket felhívni, mindig jön lóvé!
– Akkor ugorj rá a nagyobb vevőidre, a NAV nem függ tőled, pont fordítva: a nyakadra tudják tenni a kést, és az ugye nem vészhelyzet, hogy nélküled indítják el a jakuzzit a kastélyszállóban…
– Valamivel csak meg lehet győzni őket!
– Szerintem is, próbáld meg, én ehhez kevés vagyok, adjak telefonszámot?
– Mindenképpen, de inkább azt mond meg, személyesen hol találom a főnököt, aki a legnagyobb vezető ott! Majd csinibe dobom magam, feketébe, pici smink, és hidd el, el lesz sikamilálva, megyünk a hétvégén pihenni!
– Ó, ez tök egyszerű, a NAV elnöke (a lefőfőbb főnök), aki államtitkár is, úgyhogy a titkárnőjét kérd a központi számon, tuti kapsz időpontot a személyes megjelenésedre…
– Te nem jössz velem? Mégiscsak Te vagy a könyvelő!
– Köszi, de nem! És nem azért mert nem érek rá, de pont jó lesz majd utólag megtudnom a teljes sztorit, amikor visszapattansz, már a küszöbről…
– Nehogy azt hidd ám!
– Nem hiszem, sajnos tudom, és mielőtt belibbensz oda céges ügyben, légyszíves ezt a remek ötletet add elő otthon a férjednek, mert ő a cég egyszemélyes vezetője, így Te csak meghatalmazottként járhatsz el, kell hozzá két tanúval erre az ügyre meghatalmazás.
– Jó, megírod? Akkor este alá is íratom vele!
– Kár a billentyűzetért, nem fogja aláírni, hogy meghatalmazzon arra, hogy kurvarövid szoknyádban menőcsajként lerohand az adóhivatal elnökét a hétvégi wellness ötleted finanszírozásával…
– Bármit aláír, ha én kérem!
– Akkor kérd azt is, hogy fogalmazza meg a meghatalmazás tárgyát is, mert nekem nem sikerülne röhögés nélkül…

Szeretnél képben lenni, hogy mik a lehetőségeid NAV ügyintézés kapcsán?
Gyere a Mazsola Tanodába, és az alapokkal egyből tisztában leszel!
Kattints ide és olvasd tovább! https://tanoda.adobevallas-konyveles.hu/