Igazolások

– Kellene nekem egy halom igazolás a cégről és magamról is!

– Hova és milyen kellene?

– Bank: babaváró hitel, lakáshitel, CSOK, és még a franc tudja milyen hitel, de már megjegyezni sem tudtam… az a lényeg, hogy meg tudjuk venni a lakást!

– Oké, akkor mi kell? Van listád?

– Aha. Céges: nullás igazolás kiegészítéssel.

– Fizetési kedvezmény kiegészítéssel?

– Azzal! De az mi?

– Az oké, hogy nincs tartozásod, de az azért nincs, mert mindent kifizettél, vagy azért, mert nem tudtad fizetni és kaptál részletfizetést. No ez izgatja a fantáziájukat…

– Azt nem tudom a cégtől miért kell, amikor nem is a cég lesz az adós!

– Mert te vagy a tulaj + ügyvezető, és ez a kvázi munkahelyed, tehát látniuk kell, hogy a csőd szélén tántorog-e a cég, vagy a hitel visszafizetése alatt sanszosan lesz mit a tejbe aprítanod…

– Ó az a bizalom… na jó, szóval nekem is kell NAV igazolás: nullás és jövedelemigazolás is. De miért kell kettő?

– Az egyik a nem tartozol, a másik pedig azért, mert szavadat sem hinnék, amikor a saját cégedből kinyomtatsz egy tetszőleges jövedelemigazolást, amit meg a NAV ad, az a tavalyi bevallott és leadózott összeg. Annak már jobban hisznek.

– Zseniális! Kell még TB jogviszony igazolás is.

– Na ez talpas meló lesz és a Tiéd!

– Bontsuk ki a szavaid!

– Jó! 😀 3 napi hidegélelemmel kiválasztasz egy szép vidéki kormányhivatalt, és viszed magaddal az összes kártyádat: személyi, lakcím, adó, TAJ, majd ott aszalódva szocializálódsz néhány órácskát.

– Ne idegesíts már fel! Hát van ügyfélkapum!

– Ezt a lehetőséget a rendeletet alkotók most offolták, még nem volt elég zsúfoltság a kormányhivatalokban, kellett még rátenni egy lapáttal. Viszont nézd a jó oldalát!

– Csak egyet mondj!

– Nagyon helyes, kedves, és veled együtt idegtépett idegenekkel tudsz összeismerkedni a közös sorban állás közben, így pl. tuti tippeket is kaphatsz a lakásfelújításhoz, akár még megbízható szakik elérhetőségét is megszerezheted. Ha imádod a gyerekeket, akkor azokból is lesz szép számmal, lásd. a mostani ovisok, akiknek a sulihoz a diákigazolvány papírját is ezen hivatalok intézik. Az iskolaváltó, felvett diákok is ott lesznek tömegesen.
– Szerintem most ezen jó hírek okán én elmegyek a lottózóba. Ott tutira nincs nagy sor, hamarabb végzek, és hátha nyerek annyit, hogy nem kell ez a sok igazolás.
– Az ötlet nem rossz, drukkolok Neked! 😀