Az elveszett számla…

– Szia! Fizetési felszólítást kaptam!
– Szia! Honnan? NAV?
– Nem! A legnagyobb partnerem, ahonnan vásárolok!
– Nem fizettél?
– Nem! És nem is találtam a számlát, tuti nálad van! És nem is szóltál, hogy tartozom!!!
– Mondd, és megnézem mit nem fizettél ki….

– Szia! Megnéztem, nálam ez a számla nem szerepel a könyvelésben, a dossziéban sem leltem, sőt az e-mailjeid között sem. Így a diagnózis: nem adtad ide!
– De nem hiányzott a könyvelésből? Miért nem szóltál?
– Nagyon egyszerű oka van: nem vagyok gondolatolvasó, nem nálad dolgozom, “csupán” hónap végén kapom meg a kupacnyi számlát. Ha abból kihagytad, akkor honnan kellett volna tudnom a létezéséről?
– Hát mindig szólsz, ha nem adok oda egy-egy számlát!!!
– Mert látom a bankkivonatodról, hogy átutaltad, és a számláid közül hiányzik. De ezt, mivel ki sem fizetted, nem láthattam!
– Logikusnak hangzik, de akkor is totál ideges vagyok!
– Figyu, ha ez áru számla, akkor az azon szereplő áru beérkezett?
– Igen, azt megnéztem.
– Akkor lehet ott a gond, hogy a nyilvántartásod cseppet hiányos, mert ha megjött az áru, akkor várhatóan a számlának is érkeznie kellett. Ha pedig nem jött, és ki sem fizetted, akkor annak pl. nálad kellett volna kibuknia…és mondjuk akkor nem velem balhéznál miatta.
– Bocsika, akkor erre van ötleted?
– Aha! Jobban odafigyelsz a saját nyilvántartásaidra: áru = számla jött/nem jött. A mivel tartozol és kinek kérdéskörben pedig akár egy excelt is vezethetsz, hogy mit fizettél ki és mit nem. De jó a kockás füzet is. Vagy egy doboz: az egyikbe dobod érkezéskor a számlákat, a másikba meg akkor, ha már ki van fizetve. Na?
– Már megint ennyi plusz adminisztráció!
– Támogatom a plusz adminisztrációdat! Halkabban fogsz kiabálni idegből, mikor felhívsz….