A könyvelési szolgáltatás alapjai

A szent havi határidők: 12,20. Ha fizetendő adód van, aznap is elutalhatod, még banki nyitvatartási időben, oda fog érni az állam számlájára. Utalhatod előbb, ha lelkes vagy, avagy félsz, hogy elköltöd addig, kamatra viszont ne számíts, ez nem befektetés: kötelezően fizetendő adó!

Könyvelőnek is jár a szabadság, 20-a után legtöbbször, hagyd meg neki, lesz aki helyettesítse nyugi.

Az év vége, és az újév nálunk május 31-ére és június 1-jére esik, akkor zárjuk az előző évi könyvelési anyagokat. (Június elseje az olyan, mint másnál a január 1: aludni szeretnénk csak úgy délig… :D)

Tehát: ha a könyvelőd június elején azt mondja, hogy kapsz egy halom dossziét, akkor az nem azért van, mert nyáron jut eszébe, hogy edzeni kéne a strandszezonra, és kondizni a dossziékkal, hanem akkorra végzett az előző évi zárásokkal, és a dokumentumok megőrzésére a céged a leginkább alkalmas, a könyvelő nem raktáros.

Ha nem év elején kapod a jelzést, hanem a nyár közepén, hogy áremelés van folyamatban, akkor az annak a következménye, hogy a lezárt évből látszik, hogy mennyi meló volt a cégeddel, így ez már jó kiindulási pont, hogy eldöntsük: a munkadíjban megfizeted-e a valódi árát a szolgáltatásnak, vagy sem.

Honnan tudod mikor várható áremelés? Tök egyszerű!
Felcsapod a könyvelési szerződésed, és jól elolvasod, ha már nem emlékszel, vagy nem olvastad elsőre sem. (ez ugye elő sem fordulhat, hogy úgy írsz alá bármit, hogy nem tudod mi van benne!)

Ha nem leled a könyvelési szerzdődést, akkor kezedbe kapod a telefont, és a könyvelődnél élére állítva ott vannak a szerződések hidd el (kocka könyvelők, mániákusan dossziéban tárolnak minden fontos doksit, azon kívül, hogy a számítógépükön is több mentés van mindenről).

Ha nincs szerzdősésed a könyvelőddel, akkor kérj! Akkor vagytok biztonságban mindketten! Abban van: kinek mi a feladata, határideje, felelőssége, a könyvelési díj, az egyéb szolgáltatok összege, a búcsú feltételei stb.

Van kérdésed?

Ne kímélj!