A felújítás

– Szia! Milyen felújítás van az irodátokban?
– Itt nálunk? Épp tegnap volt itt a klímás, kipucolni és karbantartani a hűvösítőnket. Egy hete voltál itt a könyvelésért, nem keversz minket valakivel?
– Én is így emlékeztem..
– Akkor? Sok volt a napsütés? 😉
– Szerintem neked volt sok… mondd már, ha nincs felújítás az irodában, akkor vajon hova tetted a 125 nm járólapot? Nem mellesleg ahogy elnéztem az irodátok fel ekkora sincs, és parkettán sétálok be hozzátok…
– Jaaaaaaaaa! Eladtuk a lakást, és vettünk egy kis házat, de csak felújítandót sikerült, így most ott zajlik az élet. Azokat a számlákat látod.
– Értem. És ott lesz az iroda?
– Nem! Már miért lenne ott?
– Ha nem ott lesz, akkor miért is a cégben akarod költségként elszámolni a felújítást?
– Mert kell a költség, és akkor kevesebb az áfa.
– Akkor vegyük újra: a vállalkozásod érdekében merültek fel ezek a költségek? Avagy a privát lakhatásod kényelme okán?
– Jó, most akkor nem fér bele?
– 125 nm járólap az 50 nm-es irodádba? DE! Dobozolva! Áruként, amit most szépen kiszámlázol magadnak. A többivel együtt.
– Pedig annyi mindenről kértem számlát a felújításhoz! Ne keseríts el!
– Nem foglak! A készpénzeseket kukázd ki nyugodtan, amit kártyával vagy utalással fizettél, és látszik a bankszámládon, arról meg kezdd el megírni magadnak a számlát.
– Most utálsz!
– Nem, csak próbállak rávenni, hogy használd a józan paraszti eszedet! Ha jön egy NAV ellenőrzés, akkor szerinted ezt elhiszik?
– Miért jön????
– 5 év az elévülési idő, ha addig nem jön, akkor megúsztad, akarsz addig álmatlanságot?
– Oké, pedig olyan jó ötletnek tűnt…
– Igen, van ilyen, hogy annak tűnik, de ha felemeled a telefont az ötletbörze közben, akkor rögtön megmondom, hogy tényleg jó-e, vagy az csak a látszat…