Érkeznek a NAV levelek!

Lassan érkeznek a NAV-tól a levelek azoknak, akik a hivatalt bízták meg adóbevallásuk elkészítésével. Mivel ez egy “egyszerű” eljárás, így most levélben kapják meg az elkészült bevallást, amit az ADÓZÓ köteles leellenőrizni, hogy helyes-e!

Mert ugye neki megvannak az igazolásai a kifizetőktől, így ez az ő feladata.

Érdemes átnézni, mert ha véletlenül a bevallásban valamilyen a kifizető által nyújtott kedvezmény nem szerepel, és az adózó sem veszi észre, akkor azt már el is bukta.

Május 20-ig kell visszaküldeni a bevallást.

Ha javítandó adat van benne, azt ott kell azon a nyomtatványon kijavítani és a javított bevallást elküldeni.
Ha a bevallás szerint fizetendő adó keletkezett, azt is május 20-ig (hétvége miatt 21-ig) kell megfizetni az adóhatóságnak.
Ha visszajáró adó lenne, akkor minél hamarabb érdemes visszaküldeni az elkészült bevallást, mert 30 nap a kiutalási határidő, így egy hónapot mindenképpen még várni kell a pénzre.
(Ezzel szemben, aki már februárban saját maga elkészítette, vagy könyvelő/adótanácsadó szakemberrel elkészíttette az adóbevallását, az már el is költötte azóta a visszajáró összeget…)

Ha véletlenül nem lenne az adózó felkészülve, hogy az adóhatóság munkáját leellenőrizze, akkor forduljon bátran szakemberhez!

Hozzánk fordulva online tudjuk ellenőrizni a NAV által elkészített adóbevallás helyességét, ehhez nem kell mást tenni, mint elküldeni e-mailben a NAV által készített bevallást, és az igazolásokat a következő e-mail címre: adobevallas@adobevallas-konyveles.hu

Az ellenőrzési szolgáltatás ára: 2.000.-Ft/db

További kérdésekre is szívesen válaszolunk!

Tel: 06-20-5486458

4 responses on “Érkeznek a NAV levelek!

 1. eAster

  Kedves Erika!

  Ha még nem érkezett meg a levél, akkor azt jelenti, hogy az Adóhivatal nem csinálja meg a bevallásom? Vagy még a héten érkezhet?

  Köszönöm

  1. Erika Post author

   Kedves eAster,
   Még a héten és jövő héten is jöhet a levél. Sosem küldik ki egy napon az összeset, de jönni fog. Akkor is küldenek értesítést, ha valamely feltétel hiánya miatt nem készítheti el a NAV a bevallást.
   Üdv.
   Erika

   1. eAster

    Köszönöm!

    Még egy kérdésem lenne 🙂 ha jól tudom a 23. sor, ahova a főiskola ösztöndíjat is írni kellett eddig, megszűnt.
    Viszont hova kell írni az iskolarendszerű szakmai után kapott összeget? Szintén sehova?

    1. Erika Post author

     Az ösztöndíj 2011-ben adómentes bevétel, a bevallásban nem kell feltüntetni.
     Szakmai gyakorlat után kapott díj sem adóköteles. 🙂